Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü


Nyáron is fontos a hőszigetelés (2.)

2022. 05. 18.
Default

A hosszú órákig tartó napsugárzás nyáron jelentősen átmelegíti a falakat, és mivel a falazóelemek jól tárolják a hőt, még este, vagy szellőztetés után is visszasugározzák a bennük felgyülemlett meleget. A megfelelő homlokzati hőszigetelés azonban a beérkező napsugarak és a hő jelentős részét visszaveri, így kevésbé melegszik fel otthonunk a kánikulában.

Részletek

Nyáron is fontos a hőszigetelés (1.)

2022. 05. 12.
Lecke

Hajlamosak vagyunk a hőszigeteléssel kapcsolatban csak a téli fűtési szezonra koncentrálni, amikor az elsődleges célunk az, hogy a szigetelőrendszer és a nyílászárók ne engedjék ki a benti meleget. Pedig a nyári kánikulában sem csak a ventilátorok és légkondicionálók használatával enyhíthetjük a hőséget. Egy kis odafigyeléssel akár le is cserélhetjük ezeket az energiagyilkos berendezéseket.

Részletek

9 érv a hőszigetelés mellett

2022. 05. 05.
Lecke

Az otthonok fűtése a magyar háztartások energiafelhasználásának 50-70%-át teszi ki. Így magától értetődik, hogy a növekvő energiaárak miatt egyre többen fordulnak olyan megoldások felé, ami az épületek energiahatékonyságát növelik.

Részletek

Tényleg nulla

2022. 04. 21.
Hír

A vezető tudósok legfrissebb adatai a világ éghajlatának példátlan mértékű változásairól tanúskodnak. Ami Európát illeti, az előrejelzés szerint nőni fog a szélsőséges időjárási események gyakorisága és súlyossága. A hőmérséklet-emelkedés eléri a 2 °C-ot, az kritikus hatással lesz a természetre és az emberekre.

Részletek

Összesen 36 hír